top of page

Tiyatro Oyunculuk ( çocuk ve genç )

       Öğrenmeye ve soru sormaya eğilimleri olan bu yaş grubundaki çocuklarda dostluk ve güven duygusunu pekiştirip, keşfetme arzularını destekleyerek bu öğrenme dönemini, eğlenceli bir süreç haline getirerek Temel Oyunculuk, Sahne Teknikleri,  Yaratıcı Drama, Doğaçlama gibi aşağıda da belirttiğimiz eğitimler verilmektedir.

TİYATRO VE TEMEL OYUNCULUK DERSLERİNİN KONULARI

  Doğaçlama

 Oyunculukta temel bir yöntemdir,Bu yöntem çok eski çağlara dayanır.Oyuncu daha önceden yazılmamış ve planlanmamış bir şekilde,  o anki duruma göre zekasını  ve yaratıcılığını kullanarak  konuya bağlı ama metne bağlı kalmadan oyununu oynar.İyi bir doğaçlama yapabilmek için zamana ,tecrübeye ihtiyaç vardır ve Ustalık gerektirir.

Diksiyon

 Diksiyon tiyatro için çok önemlidir çünkü kullanmış olduğu cümlelerdeki anlam ve ifadeleri bu yolla ortaya çıkarır.Kimi kelimelerde vurgu kimi kelimelerde düşük ses tonları kullanır.Diksiyon için sesi etkili kullanma sanatı da diyebiliriz.

Beden Dili

 Rolümüzü ne kadar iyi oynarsak oynayalım eğer bedenimizi (Omuz,Ayak,Kol,Baş vb..) oyuna dahil edemezsek  rolümüz eksik kalır.Beden dili oynadığımız rolün inandırıcılığında çok önemlidir.Kısaca oynadığımız karakterin aynasıdır diyebiriz.

Sahne Bilgisi

 Tiyatro oyuncusunun olmak istediği son nokta tiyatro sahnesidir. Bir oyuncunun sahnedeki duruşu, estetiği, sahneyi iyi kullanması tiyatro performansını arttır. Sahne bilgilerinin içine dekor, ışık, müzik, sahne efektleri, makyaj, kıyafet ,kısaca her şey girer.

Dramaturgi

Dramaturgi  için kısaca ; bir tiyatro metninin çözümlenmesi olarak tanımlayabiliriz. Haliyle dramaturgi çalışması  metnin nasıl okunduğu ve hangi amaçla oynandığına göre şekilleniyor. Oyunu anlamak için oyunun dramaturjisi yapılması gerekir. Metnin ana teması ne? Hedef kitlesi kim? Oyunu öyküsü ne? nerede , ne zaman geçiyor? Karakterlerin birbirleri ile ilişkileri, çatışmaları ve eylemlerinin sebepleri analiz edilir.

 

Ekip işi olan tiyatro; beden kullanımından, ses kontrolüne, duyguların dengelenmesinden, ortak toplumsal paydaların değerlendirilmesine ilişkin verileri bir arada sunan bir araçtır.

Tiyatro çalışmalarımızda, çocukları düşünmeye, kendilerini ifade etmeye yönelik egzersizlerle, bireyin kendi çevresinde olup biteni farketmesini sağlayarak, farkındalığını yükseltmek ilk hedefimiz olup, çocuğun iletişim kurmasını güçlendirmek, özgüvenini desteklemek, zihinsel, duygusal ve toplumsal gelişimine katkı sağlamaktır.

Nelere önem veriyoruz?

> Beş duyumuzu daha iyi kullanabilmek
> Çocuğun çevresindekilerle ilişkisi
> Olaylara eleştirel gözle bakmayı sağlamak
> Birlikte yaşamanın getirdiği kurallara uymak
> Duygusal gerginliğini drama yoluyla tedavi etmek
> Özgüveni geliştirmek, kendini, bedenini, duygularını tanımak ve bunların doğrultusunda kendini ifade edebilmek
> Hayal gücünün gelişmesi ve alternatifli düşünmeyi sağlayabilmek
> Grup çalışmasına katılarak sorumluluk almak
> Sanatsal yönün gelişimi ve yeteneğin doğru yönde kullanımı
> Rol denemeleri, doğaçlamalar, tiyatroda rollerin önemi ve dağılımı, oyun çalışma provaları

Sanatsal, kültürel ve yaratıcılık yönü gelişmiş, ruhsal dengesi sağlam kuşaklar için tiyatro eğitimi, okulla eş değerdir.

         7-9 , 10-13 ve 14-17  Yaş  grubu  arasındaki öğrenciler. Sezon sonu tiyatro oyunu sahnelenecektir.

                                         

Ders Saatlerimiz haftalık 4 saat olarak planlanmıştır.

Süper Kahraman Çocuklar
bottom of page